Czy nie znacie może kogoś w okolicach Rzeszowa (może być nawet i całe Podkarpacie kogo moglibyście rekomendować do w/w robótki czyt. zmiana koloru podświetlenia (wszystko) oraz ewentualna wymiana zegarów ?! Sam nie mam ani umiejętności ani czasu do tego typu akcji
Z góry dzięki za pomoc i gratsy za kozackie przeróbki!
[ Dodano: Czw 28 Sty, 10 15:32 ]
Aby była jasność za zapłatą rzecz jasna
Nie robiłem sam tego podświetlenia skorzystałem z pomocy kolegi z klubu Fabi, który mi właśnie skończył robić podświetlenie reszty wnętrza. Zrobie fotki to zaraz zapodam na forum.
a jak się ma sprawa odnośnie OII?? znalazłby się ktoś w woj. łódzkim lub okolice W-wy?? i jaki koszt to mniej więcej skoro w OI ok 60 zł?? podobnie wychodzi??
ja mam prośbę do autora xekon, aby wstawił poprawił linki do zdjęc na pierwszej stronie bo nie wszystkie sie ładują a przy niektórych pisze że zdjęcie nie istnieje dziekuje pzdr
Witam, Ja również zdecydowałem się na mod z podświetlaniem.
Planuje zrobić tę robotę z kumplem, w sumie to liczę bardziej na niego
Po przeczytaniu 69 stron muszę powiedzieć że już co nieco wiem
Najgorzej wygląda zamiana tej żarówki w klimie/nawiewach ale może damy radę.
Krótkie podsumowanie odnoście diód.
Na szafe brać tylko SMD 3528, na podświetlanie włącznika świateł i panel w drzwiach 3mm (wiem że da się też smd ale trzeba nóżki na przedłużenie) a jak wygląda sprawa w innych miejscach? Bez problemu można dać SMD jak w szafie czy łatwiej będzie 3mm?
No i sobie pozwole teraz w tym miejscu policzyć ile mi czego trzeba: (octavia przed liftem - w środku :P )
- szafa 17 białych + 7 czerwonych, ( i to na bank bedzie w takim zestawieniu)
- sterowanie lusterek 4 czerwonych, (lub białe)
- sterowanie szybami panel w drzwiach 7 czerwonych, (lub białe)
- włącznik świateł 8 czerwone, (lub białe)
- regulacja wysokości lamp 4 czerwonych, (lub białe)
- przycisk baku 1 czerwona, (na bank)
- przycisk ogrzewania szyby 1 czerwona, Na bank)
- otwieranie szyb 3 czerwone, (lub białe)
- nawiewy czyli mix 4 diodek i rezystorek czerwone (na bank)
razem
17 białych (SMD 3528)
35 czerwonych tylko ile z tego wziąć 3mm??? włącznik świateł 8 i panel na drzwiach 7 (15 led 3 mm)
Czy jak radzicie?
wiem że doliczyć trzeba kilka sztuk na zapas.
Czy z tej aukcji podejdą smd czy za dużą ,mają mcd?
Z natury wiem, ze czasem jakas nie dziala, jakas sie zepsuje itd.
Jak np mialem ladowac kolo 17 diod z koloru, kupowalem 30. Tak na wszelki wypadek.
Inna sprawa, diody SMD wchodza do przyciskow otwierania szyb i 2 ida chyba do regulatora podswietlenia ( jasnosci ) + 2 zwykle 3mm.
3mm ida do panelu sterowania szybami, do wlacznika swiatel, do przyciskow podgrzewania szyby, fotelii, otwierania baku itd.
Do sterowania nawiewem najlepiej skonstruowac zarowke na stelazu zwyklej zarowki diodowej dostepnej na allegro. Ucinasz glowke i montujesz sobie diodki. - w tym przypadku 4 sztuki SMD.
Co sie tyczy zas licznika przedliftowego musisz miec klej na goraco ( tj pistolet i sztyfty ) oraz troche sreberka, bo robilem jedno auto w takiej konfiguracji i trzeba bylo ciagnac sobie kabelki, zeby zapodac po 1 dodatkowej diodzie na male zegarki ( bo druga robilem oswietlenie wskazowek ) i wtedy opatulic ladnie sreberkiem i pozaklejac klejem diody - zeby nie lataly i zeby sreberko sie trzymalo.
Jak otworzycie licznik, to zobaczysz co mam na mysli.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam pytanie dotyczące MAXI-DOT'a. Otóż chciałbym w swojej O2 założyć takowego. Wiem, że mam do zmiany całą deskę (zegary), ale czy to koniecznie musi być z fury z identycznym silnikiem? Na allegro są zegary z MAXIDOT do O2, ale jest napisane, że to 2.0 TDI, albo 1.9 TDI itd. Czy to faktycznie takie istotne?
Natomiast co do zmiany kolorów, to mamy u siebie dwóch takich co modują O2 i wstawiają nowe diody - w dowolnym zamówionym kolorze :-)
Ale Cię przypiliło na zmianę podświetlenia, nie dziwię się, ja się broniłem przed tym z pół roku, ale przegrałem tę walkę, na swój pożytek na szczęście :P
Boś mi pieronie zrobił woda z mózgu! A tak se myśla, że fajnie by było na wakacje zapodać z nowym wioch-modem
A że mi się radio sypnęło, to nawet się zastanawiom, czy już czerwonego nie kupić, hehe
Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.
Szukam kogoś kto zmieniłby mi odpłatnie na początek oświetlenie zegarów, ewentualnie całą resztę również. Prosiłbym może na priva. Wiem że jest warsztat który polecał ktoś ale oni przyjmują tylko w tygodniu do godziny 17-tej, a ja pracuję i bardzo ciężko mi jest się umówić.
Komentarz